Project Description

Epilarea definitiva cu e-light este cea mai indicata procedura pentru indepartarea parului nedorit de pe corp. Afla cum se procedeaza si daca epilarea cu e-light este potrivita si pentru tine.

Tehnologia E-Light

Tratamentul de epilare definitiva cu noua tehnologie E-light, este singurul tratament de epilare definitiva cu IPL care poate fi efectuat pe toate tipurile de piele, de la cea mai deschisa pana la cea mai inchisa si de asemenea pe toate tipurile de fir de par, de la cel mai gros pana la cel mai subtire.

Tehnologia E-Light integreaza IPL (lumina intens pulsata) si radiofrecventa bipolara, folosind capacitatea de absorbtie selectiva a pielii pentru lumina intens pulsata in timp ce radiofrecventa bipolara va imbunatati capacitatea de absorbtie si in mare masura elimina efectele secundare cauzate de energia luminii.

Conform FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite termenul de epilarea definitiva semnifica reducerea semnificativa a numarului de fire de par pe zona tratata pentru o perioada mai mare decat ciclul de crestere a parului fiziologic in zona respectiva.

Modul de actiune

Energia luminoasa emisa de aparatul E-Light este captata la nivelul parului si al pielii de catre asa numitii cromatofori tinta (melanina din firul de par,melanina din piele, hemoglobina, oxihemoglobina din vasele de sange) unde devine energie termica si produce distrugerea acestora.
Actiunea tintita asupra divesilor cromatofori se realizeaza prin utilizarea de filtre care modifica lungimea de unda a luminii intens pulsate.

Epilarea de lunga durata E-light produce un grad redus de durere (asemanatoare unei piscaturi). Persoanele cu pielea mai inchisa la culoare pot avea o sensibilitate mai crescuta.

Pentru zonele sensibile – perimamelonar, inghinal, fata si axila la persoanele cu sensibilitate ridicata se prefera utilizarea unei creme anestezice aplicata cu 30-40 minute inainte.

Procedura de epilare cu E-Light este mai eficienta la persoanele cu parul mai inchis la culoare, care contine mai mult pigment (melanina), datorita faptului ca se absoarbe o cantitate de energie mai mare si distrugerea foliculului de par este mai rapida. Parul deschis sau cel fin, subtire va fi mai dificil de eliminat.

Nu se poate indeparta parul carunt, alb sau decolorat din cauza lipsei de melanina in firul de par.

Tratamentul de fotoepilare este util si eficient numai în faza în care firele de par exista în teaca lor, (faza anagena) acesta fiind momentul în care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos.

În oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu îsi realizeaza scopul – acela de distrugere a radacinilor, din cauza ca firul de par nu comunica direct cu radacina. Din acest motiv e nevoie de ciclicitate si de repetarea procedurii.

Tratamentul E-light nu asociaza nici un risc de infectie sau boli de piele. Eficienta tratamentului de epilare definitiva cu IPL si radiofrecventa bipolara a fost dovedita in numeroase studii clinice.

Efecte secundare

In majoritatea cazurilor nu sunt deloc efecte secundare.

In anumite cazuri zonele de tratament se pot inrosi, sau poate aparea edem local.

Se vor folosi comprese umede sau pungi de racire imediat dupa procedura. Aceste efecte dispar la cateva ore dupa tratament. O crema hidratanta sau reparatoare poate fi de asemenea aplicata in astfel de cazuri timp de cateva zile.

Cand este contraindicat un tratament cu E-Light?

  • Persoanele care sunt alergice la lumina solara

  • Persoanele care sunt bronzate. Exista riscul de arsura sau modificari de culoare ale pielii

  • Persoane care sunt bolnave de diabet, boli cardiace,hipertensiune arteriala, epilepsie, boli fotoagravante(ex. lupus eritematos) si cancere de piele

  • Persoanele cu stimulator cardiac sau tulburari de ritm cardiac

  • Persoane care prezinta leziuni sau infectii ale pielii pe zona ce urmeaza a fi tratata

  • Femei insarcinate

  • Persoanele care sunt sub tratament local sau sistemic cu medicamente fotosensibilizante(acestea vor fi mentionate catre medicul care supravegheaza procedura)

Ce trebuie sa faci inainte de tratamentul cu E-Light?

Nu folositi creme autobronzante sau solarul inainte cu 4 saptamani de inceperea tratamentului.

De asemenea este foarte important sa nu va bronzati in timpul sedintelor de indepartare a parului, deoarece acest lucru poate duce la modificari de pigmentare ale pielii care pot deveni permanente.

Folositi crema protectoare impotriva razelor UVA si UVB pe suprafetele tratate cu cel putin doua saptamani inainte de tratament. Protectia folosita trebuie sa fie cu un SPF 30+ sau chiar 50+daca aveti o piele mai deschisa la culoare.

Nu folositi ceara, penseta, epilatorul sau electroliza pe suprafata ce urmeaza a fi tratata, cu cel putin 2 saptamani inainte de consultatie/sedinta, sau in pe perioada efectuarii tratamentului. Singura procedura de indepartare a parului acceptata inaintea epilarii cu E-light este prin radere.

Inaintea sedintei de epilare definitiva este necesara raderea zonei pe care urmeaza a fi aplicat tratamentul pentru a se evita pierderea de energie luminoasa la suprafata pielii. Zonele pe care doriti sa le depilati trebuie sa prezinte fire de par de 1-2 mm (rase inainte cu maxim 24 ore) pentru ca impulsurile date de aparat sa fie captate de melanina firelor de par.

Eficienta procedurii de epilare cu E-Light

In urma primei sedinte de epilare definitiva cu IPL si radiofrecventa bipolara, parul incepe sa cada, proces ce dureaza 1-3 saptamani, fiind eliminate aproximativ 40%-60% din totalul firelor de par.

In timp, dupa cateva sedinte, incep sa creasca fire de par mai fine si mai deschise la culoare. Numarul firelor de par ramase scade de la o sedinta la alta.

Important: Efectele epilarii cu E-Light devin vizibile dupa 2-3 saptamani de la prima sedinta de epilare definitiva, nu va asteptati la rezultate imediate.


Important!
Efectele epilarii cu E-Light devin vizibile dupa 2-3 saptamani de la prima sedinta de epilare definitiva, nu va asteptati la rezultate imediate.

Tratamentul de epilare definitiva necesita intre 4 si 6 sedinte sau chiar mai mult, in functie de tonul pielii, culoarea firelor de par si zona tratata. Intervalul dintre sedinte este de 4-8 saptamani, in functie de ritmul de crestere a noilor fire de par.

Persoanele cu piele inchisa la culoare sau cu fire de par deschise vor necesita cateva sedinte de epilare definitiva in plus. O sedinta de epilare de intretinere este recomandata dupa tratament la intervale mai mari de timp – o data pe an.

Tratamentul de fotoepilare defintiva nu poate niciodata distruge toti foliculii de par dintr-o anumita zona, fie ea axila, inghinal (bikini) sau gambe.

Câteva fire de par vor mai exista dar mult mai subtiri si deschise la culoare. Procentele de eliminare definitiva a firelor de par sunt variabile in functie de individ si de zona tratata. Ele pot fi cuprinse intre 50-70% in zona fetei si pana la 80-95% in zona axilara,inghinala si a picioarelor.